CABINET DE PSIHOLOGIE DINU OANA

Servicii

EVALUARE CLINICA COPII/ADOLESCENTI/ADULTI

EVALUARE CLINICA COPII/ADOLESCENTI/ADULTI

CE REPREZINTA:

În esență, evaluarea clinică a unui pacient - copil, adolescent sau adult - se referă la procesul prin care identificm și analizăm aspectele cognitive, afective, comportamentale și psiho-fiziologice ale pacientului. De asemenea, evaluăm clinic și modul în care pacientul își controlează stresul, eforturile cognitive și comportamentale pe care le face și resursele la care apelează pentru a-și reduce sau preveni stresul, așa-numitele mecanisme de coping.

În privința copiilor, evaluările clinice pe care le realizăm își propun să ofere răspunsuri edificatoare pentru anumite îngrijorări sau semne de întrebare ale părinților privind dezvoltarea psihologică a copiilor sau unele stări emoționale sau comportamentale ale acestora.

La fiecare evaluare ținem cont de vârsta copilului și introducem anumite jocuri simbolice sau jocuri libere și structurate, inițiem interacțiuni verbale firești și relaxante, aplicăm teste specifice pentru evaluarea nivelul de dezvoltare al fiecărui copil sau teste de auto-evaluare pentru copii cu vârste mai mari.
Luăm în considerare și în analiză și relația copilului cu părinții, părintele sau alți membri ai familiei, în discuții de tip interviu cu aceștia din urmă. Aceste discuții urmăresc istoricul nașterii și dezvoltării copilului, dinamica relațiilor din familie dar și chestiunile curente care i-au determinat pe părinți să ceară această evaluare.

EVALUARE PSIHOLOGICĂ COPII CU DIZABILITĂŢI PENTRU COMISIA PERSOANELOR CU HANDICAP

EVALUARE PSIHOLOGICĂ COPII CU DIZABILITĂŢI PENTRU COMISIA PERSOANELOR CU HANDICAP

CE REPREZINTA:

În cadrul sesiunilor noastre de terapie, vom iniția discuții semi-structurate cu copilul-pacient, la care pot participa și părinții sau aparținătorii, pentru a urmări și evalua aspecte cognitive, afective, comportamentale și psiho-fiziologice ale pacientului. De asemenea, vom iniția și efectua teste specifice, adresate diferitelor nivele de vârstă ale copiilor,care măsoară și indică anumite caracteristici pe care le urmărim în evaluare.

CE INCLUDE:

  • Întocmire Raport de Evaluare Psihologică pentru Comisia de Handicap (Anexa 8)
  • Fișa de evaluare psihologică este marcata cu timbru profesional emis de Colegiul Psihologilor din Romania și se eliberează în 1-3 zile lucrătoare de la data evaluării, după introducerea datelor și interpretarea rezultatelor.

EVALUARE PSIHOLOGICA IN VEDEREA INCADRARII IN GRAD DE HANDICAP ADULTI

EVALUARE PSIHOLOGICA IN VEDEREA INCADRARII IN GRAD DE HANDICAP ADULTI

CE REPREZINTA:

În cadrul unor sesiuni dedicate, îi vom evalua din punct de vedere psihologic pe acei pacienți adulți care prezintă deteriorări cognitive sau au suferit accidente vasculare cerebrale ori anumite tulburări afective sau tulburări de personalitate, în vederea încadrării într-un grad de handicap.

Vom stabili pentru fiecare pacient în parte, cu atenție și grijă, comunicând transparent cu pacienții și aparținătorii acestuia, în ce măsură este apt funcțional, pentru a evalua astfel gradul de funcționare socială și profesională (GAFS) a acestuia. De asemenea, vom urmări și nivelul de stabilitate emoțională, dispoziția precum și trăsăturile de personalitate.

CE INCLUDE:

Evaluarea psihologică este concretizată într-un raport psihologic timbrat, emis de către noi. Acest raport îi este necesar pacientului pentru a putea obține avizul psihologic și apoi certificatul de încadrare în gradul de handicap.
Putem realiza testarea și evaluarea pacientului fie la domiciliul acestuia, fie la cabinetul nostru.

În maximum 3 (trei zile) de la finalizarea evaluării psihologice, eliberăm pacientului raportul de psihodiagnostic timbrat pentru comisiile de specialitate.

CONSILIERE PSIHOLOGICA ADULTI/ COPII/ ADOLESCENTI

CONSILIERE PSIHOLOGICA ADULTI/ COPII/ ADOLESCENTI

CE REPREZINTA:

Consilierea psihologică este un plan de intervenție personalizat, pe care îl întocmim în urma consultului și a evaluării psihologice, cu scopul de a te ajuta sa atingi obiectivele stabilite în întâlnirile anterioare.

Consilierea psihologică implică producerea de schimbări în viața pacientului, schimbări pe care acesta le face, în mod conștient și asumat, pentru a-și îmbunătăți calitatea vieții. La începutul intervenției, noi, ca psihologi ierarhizăm problemele identificate în etapa de evaluare (în funcție de importanța și urgența fiecăreia). Pacientul decide împreună cu noi care este primul obiectiv asupra căruia își propune să lucreze.

therapy1

CONSULTANTA PARENTALA

CONSULTANTA PARENTALA

CE REPREZINTA:

Privită dintr-o dublă perspectivă, a psihologului și a părintelui, consultanța parentală este un serviciu de sprijin, de îndrumare sau învățare pe care psihologul îl oferă părinților, individual sau în grup. Poate fi privită și ca o ghidare, consiliere a părintelui de către un specialist consilier psihologic, pentru îmbunătățirea relaționării cu copiii lor și pentru dezvoltarea lor personală, ca părinți. Noi le oferim părinților sprijin emoțional, informații utile și strategii practice pentru a aborda situații și provocări diverse care apar în procesul de creștere și educare a copiilor. Părinții își pot dezvolta la finalul acestui serviciu de consultanță parentală abilități de comunicare eficientă, pot aplica tehnici de disciplină pozitivă ca să poată înțelege mai clar nevoile și dorințele copiilor și să construiască o legătură emoțională mai profundă cu copiii lor.

TERAPIE DE CUPLU

TERAPIE DE CUPLU

CE REPREZINTA:

Toate cuplurile care își doresc să-și îmbunătățească relația, să facă schimbări benefice sau să ia o decizie pentru viitorul cuplului pot apela la acest serviciu psihologic pe care li-l oferim - terapie de cuplu.
Principalul focus al acestei forme de terapie este îmbunătățirea relației dintre parteneri. Noi ne propunem să ajutăm cuplul să comunice mai bine, să își dezvolte abilitățile de comunicare; de asemenea, să gestioneze împreună posibilele stări conflictuale într-o manieră constructivă, pozitivă.
În terapia de cuplu, psihologul urmărește dinamica și conștientizarea de către ambele părți și facilitează comunicarea dintre cei doi parteneri. Nu găsirea de vinovați este importantă; dimpotrivă, fiecare din cei doi parteneri are propria responsabilitate pentru dificultățile din relație. Foarte important este însă ca partenerii să fie sinceri unul față de celălalt și să își asume propria contribuție la situația în care a ajuns relația lor. Doar așa poate să funcționeze terapia de cuplu; doar așa se poate produce o schimbare în bine.

TERAPIE ABA

TERAPIE ABA

CE INCLUDE:

Se lucreaza cu plan de interventie personalizat, acesta fiind realizat de catre un analist comportamental acreditat (BCBA).

Scroll to Top